7 trucs om beter te netwerken als je introvert bent

Niet iedereen is vaardig in netwerken. Ben je introvert en wil je beter leren spreken op een beurs of evenement? Dan zijn deze 10 tips voor jou.

Jaloersmakend is het soms. Mensen die op iedereen afstappen en moeiteloos de beste beursgesprekken voeren met wildvreemden. Helaas heeft niet iedereen dit talent, maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Met deze 10 trucs leer je namelijk beter netwerken op een beurs of evenement. Ook als je introvert bent.

introvert-beursstand.jpg

1. Beter netwerken als introvert? Wees niet te streng voor jezelf!

Voor jezelf ben je vaak veel strenger dan voor een ander. Dat kan je ervan weerhouden gesprekken aan te knopen of zelfs helemaal deel te nemen aan een beurs of evenement. Dat is zonde, want je laat daardoor veel kansen liggen.Probeer wat minder streng te zijn en beoordeel jezelf als een vriend zou doen. Zou hij of zij je volledig afbranden als je iets niet goed of onhandig doet? Nee toch? Doe dat dan ook niet voor jezelf en blijf positief. Door te oefenen groei je en word je steeds bedrevener in het aanknopen en onderhouden van gesprekken.

2. Lach veel

Lachen is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat lachen stofjes vrij maakt in je hersenen, waardoor je je prettiger en meer ontspannen voelt. Probeer daarom veel te lachen tijdens een beursgesprek en houd de sfeer ontspannen.Een goed gevoel is sowieso belangrijker bij het maken van een blijvende indruk, dan een geweldig verkoopverhaal. Als mensen een klik bij je hebben onthouden ze dat, helemaal als je aanbod ook goed is. Ze willen zaken met joú doen, omdat ze je vertrouwen.

3. Groei via kleine stapjes

Klaarstomen voor de marathon lukt je niet in een maand tijd. Daar heb je een goede voorbereiding en doorzettingsvermogen voor nodig. Hetzelfde geldt voor beter leren netwerken op een beurs of evenement.Begin klein en denk niet aan het einddoel. Formuleer liever haalbare tussendoelen en kom zo stap voor stap verder. Tussentijdse successen geven energie en je werkt langzaam maar zeker naar je einddoel toe.

4. Bereid vragen voor

Leg de lat niet te hoog als je spreken in het openbaar lastig vindt. Er is niets op tegen om vooraf een lijst met goede vragen voor te bereiden en daar af en toe op te spieken. Zet bijvoorbeeld een paar steekwoorden op een spiekbriefje of in je telefoon. Thuis kun je er op je gemak over nadenken en met wat handvatten vergoot je de kwaliteit van de conversatie. Steek daar dus tijd in .

5. Wees authentiek

Mensen willen zaken doen met mensen, en niet met onpersoonlijke bedrijven. Je hoeft er ook niet voor iedereen te zijn en misschien vinden sommige mensen je wel niet aardig. Dat is geen enkel probleem, zolang je maar authentiek en duidelijk bent. Dit ben ik en dit krijg je als je met mij in zee gaat.Ga je ‘acteren’ dan wordt het nep en daar prikken anderen doorheen. Denk maar aan de aalgladde Amerikaan waarbij alles ‘amazing’ en ‘incredible’ is. Erg geloofwaardig is het niet en het werkt vaak eerder averechts.Geloof in je aanbod en jezelf. Doe jezelf niet mooier voor dan je bent en draag je sterke punten uit. Dan kan er weinig mis gaan.

6. Verstop je niet

Sta je met verschillende collega’s in een beursstand, dan is het soms verleidelijk om je verstoppen. Of misschien durf je niet eens mee te gaan naar de beurs, omdat je denkt dat het toch niet bij je past. Kijk daarvoor uit en laat je juist wel zien. Iedereen communiceert op zijn eigen manier en het een is niet beter dan het ander.Sta stevig op je voeten en weet wat je wilt vertellen. Ga het gesprek aan en laat je niet weerhouden door negatieve gedachten. Als je je goed voorbereidt kun je net zo goed een beursgesprek voeren als die gehaaide collega die alle lachers op zijn hand krijgt. Jij doet het alleen op jouw manier en dat kan net zo succesvol zijn.

7. Oefen regelmatig

Oefening baart kunst, luidt een oud gezegde. Hij gaat zeker op voor het beter leren netwerken. Want als je het vaker doet, groeit je zelfvertrouwen en weet je wat je te wachten staat. Je hebt het allemaal al eens meegemaakt, kent je valkuilen en hoe je ze voorkomt en kunt vertrouwen op succeservaringen. Vermijd daarom de makkelijke weg door beurzen en evenementen te mijden en daag jezelf uit. Je zult zien dat je sneller groeit als gesprekspartner, dan je voor mogelijk houdt.

Netwerken op beurs of evenement ideaal voor werven nieuwe klanten

Netwerken op een beurs of evenement is een enorm krachtige manier om laagdrempelig in contact te komen met nieuwe klanten. Het is eeuwig zonde als je deze kansen laat schieten omdat je verlegen of introvert bent.

Door regelmatig te oefenen en niet te streng te zijn voor jezelf voer je steeds makkelijker gesprekken. Ben je daarbij authentiek en lach je veel, dan maak je indruk op je gesprekspartner. Helemaal als je het combineert met een overtuigende boodschap. Je verhaal is goed en je komt sympathiek over. Dit zijn ideale omstandigheden voor zakelijk succes.

Geen gerelateerde berichten.


GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN EEN BEURS?

JE KUNT ONS BEREIKEN OP 055-3238555 OF OP INFO@EXPOEXHIBITIONSTANDS.NL

Op zoek naar een huurstand in Europa?

Kies uit meer dan 1000 ontwerpen, gebaseerd op je standgrootte en beurslocatie

Op zoek naar innovatieve beursstands?

Meer dan 900 beursstand design ideeën, inclusief prijs voor aankoop of huur voor uw volgende beursuitstraling.

Uw nieuwe beursstand

Laat ons alle vragen weten en wij nemen contact met u op.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Modificaties nodig? Geef ons specifieke informatie en wij creëren een gepersonaliseerd ontwerp voor je.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Op zoek naar rebranding? Geef ons de details en ontvang gratis een ontwerp

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn Stand Ideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mijn standideeën

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bel mij terug

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Maak een afspraak

:
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.